Nu, så här i försäsongstider, när de flesta är som mest taggade kommer en liten throwback från säsongen 11/12. 

Det var en säsong som för mig, Carl och Carolis var bland den bästa i våra liv. Vi filmade, tävlade, hade skoj, allt de där som man ska göra under en säsong. Men inte nog med det, vi gick vårt första år på freeridegymnasiet. Det innebar sjukt många timmar ute efter eljusspåret, i underground-gymmet på skolan och i idrottshallen med trampolin och trampett. Vi var mer tränade än någonsin tidigare, innan säsongen hade dragit igång. 

Vikten att vara vältränad innan en säsong dragit igång tror jag att många missar. Vem vill dra ut och springa milen en svinkall höstmorgon? Eller slita som ett djur på gymmet frivilligt?

Så tänkte vi, men när väl säsongen väl drog igång insåg vi alla hur mycket det hade gett. Utvecklingen gick sjukt fort och vi lärde oss väldigt mycket, inte bara nya trick utan även hur man åker skidor på "riktigt". Våra tränare hjälpte oss att hitta svagheterna i vår skidåkning och hjälpte oss att förbättra den. 

Nog om det. 

Förutom träning så läste vi kurser inom hotell och tursim. Entreprenörskap, marknadsföring, resvägar och resmål osv. Jag, Carl, Carolis och fyra till från klassen fick i uppdrag att göra ett "större projekt" inom hotell och turism. Vi satt oss ner och spånade ett tag tills vi alla enades om den briljanta iden att arrangera ett railjam. Vi började brainstorma fram ett schyst upplägg som vi ville köra på och vi delade in oss i olika "avdelningar". Jag och Carolis fick ta rollen som tävlingsansvariga, vi kontaktade Lindvallen och klargjorde att vi kunde hålla eventet där och massa annat. Några andra fick ta hand om marknadsföring medan några fick ta hand om sponsorer. 

Några månader senare och efter många timmars arbete stod vi där kl 7-8 på morgonen i ett blåsigt Lindvallen och började med förberedelserna inför dagen. Det var kallt och det blåste som sagt, jag hade inte så stora förhoppningar om att det skulle bli mycket folk, men ack så fel jag hade. Hela 70(!) personer kom för att delta i vårt railjam, tryckte var skyhögt och alla såg ut att ha en trevlig dag. 

Att få chansen att vara med och arrangera ett event som detta innebar sjukt många nya erfarenheter. Men det roligaste var helt klart att se hur hela projektet utvecklades vecka efter vecka, från att vi bara hade några idéer inbakade i huvudet till att stå där på dagen vi alla hade längtat efter och se hur bra det blev. Det är erfarenhet jag verkligen kommer ha nytta av och det kommer jag ta med mig hela livet!


Läs mer om projektet!


Efter en hel vinter med 1-2 åkdagar i veckan var säsongen över. Vi hade en väldigt bra vinter med många nya trick, erfarenheter och roliga minnen. Här under kommer min och Carolis sammanfattning av säsongen.

Fabian Håkansson Season 11/12 from fabian håkansson on Vimeo.


Carolis

http://www.freeride.se/video/37082/Bjuder på stavfel och dyl. 

Tack för mig!

/Fabian